Instructies & tutorials

Slecht geschreven instructies zijn een doorn in het oog van velen. Dubbelzinnige, onduidelijke taal in handleidingen kan zelfs leiden tot ongelukken. Laat het zelf niet zover komen en vraag een professioneel copywriter van Content & Stories om klinkklare, heldere instructies voor je te schrijven.

Wat zijn instructies en tutorials?

Instructies, handleidingen, how-to’s en tutorials zijn stappenplannen die mensen precies vertellen hoe ze iets moeten doen. Dat kan bijvoorbeeld een stap-voor-stap uitleg zijn hoe je een kast in elkaar moet zetten of hoe je met software werkt. Maar het kan ook een handleiding zijn voor het ontwerpen van een logo. Instructies gaan altijd in op de ‘hoe’-vraag en bevatten zeer specifieke kennis.

Waarom instructies laten schrijven door Content & Stories?

Er zijn een aantal redenen waarom je instructies uitstekend kunt laten schrijven door een copywriter. Een copywriter beheerst de taal tot in de details, kan elk woord wegen en voegt gemakkelijk een stap toe voor extra duidelijkheid. Kies je voor Content & Stories, dan profiteer je ook nog van:

  • veel ervaring met instructies schrijven
  • een grondige onderzoeker
  • obsessie met duidelijkheid
  • empathisch vermogen
  • enorme verbeeldingskracht

Kortom, als copywriter beheers ik taal tot in de puntjes en schrijf ik mijn verhaal helder op. Processen en producten onderzoek ik grondig. Daarbij doorloop ik dankzij mijn empathisch vermogen en verbeeldingskracht probleemloos verschillende scenario’s. En dat zorgt dus voor heldere instructies.

Welk doel bereik je met instructies?

Met instructies help je mensen met jouw product of proces te werken. Daarnaast zijn tutorials online een geschikte vorm van evergreen content. Dit is content die altijd actueel blijft en die veel gelezen wordt. En dat helpt ook weer voor SEO.

Hoe ga je te werk met tutorials schrijven?

Wil je Content & Stories je tutorial, instructie of handleiding laten schrijven? Geef mij dan gelijk door waar je graag een tutorial voor wilt, dan schrijf ik een proeftekst van maximaal 1,5 A4 voor je. Dit komt overeen met ongeveer 900 woorden. Deze proeftekst is bij Content & Stories trouwens altijd gratis en vrijblijvend. Aanvragen is heel simpel, want je hoeft alleen maar op onderstaande button te klikken.

Gratis proeftekst voor instructie aanvragen