Persberichten

Het persbericht is een populaire manier om je nieuws bij (online) kranten onder de aandacht te brengen. Hoewel tegenwoordig steeds minder persberichten worden verstuurd en geplaatst, kan het toch zinvol zijn om deze teksten uit te brengen. Want je kunt ze natuurlijk ook op je eigen website plaatsen en daarmee aan Google laten zien dat je je website actueel houdt.

Wat zijn persberichten?

Persberichten bestaan uit een vaste volgorde en opbouw. Zo vertel je in de eerste alinea direct wie je bent, wat je gaat doen, waar en wanneer je dat gaat doen en waarom en hoe dit gaat plaatsvinden. Daarna ga je verder in op bijvoorbeeld de inhoud van het evenement dat je organiseert en de achtergrond van de organisatie.

Die vaste opbouw levert vaak wel saaie berichten op. Een creatievere insteek van je tekst zorgt er juist voor dat mensen de tekst eerder lezen én beter onthouden. En laat dat nu precies zijn waar de creativiteit van Content & Stories je bij kan helpen.

Waarom zou je persberichten schrijven?

Persberichten verstuur je op goed geluk naar de (online) redacties van kranten en vakbladen. Die redacties krijgen zo veel nieuwsberichten binnen dat ze de goede en slechte kwaliteit van elkaar moeten scheiden. Dus met het versturen van je bericht weet je nog niet eens zeker of hij wel geplaatst wordt.

Waarom zou je dan nog moeite doen om ze te schrijven? Het antwoord is simpel: baat het niet, dan schaadt het ook niet. Het is altijd goed om je nieuws onder de aandacht te brengen. Misschien spreek je er wel een nieuwe doelgroep mee aan. En je kunt je persberichten altijd op je eigen website zetten. Zo ziet Google gelijk dat je jouw website actueel houdt, wat weer bijdraagt aan SEO.

Hoe schrijf je een persbericht?

Wanneer ik persberichten voor je schrijf, zorg ik altijd voor een creatieve insteek. Hier gaat het om maatwerk, dus ik kan je geen proeftekst voor een persbericht beloven. Wel kun je voorbeelden van mijn persberichten vinden in mijn portfolio. En als je gelijk meer wilt weten over mijn tarieven, neem je contact op door op onderstaande button te klikken.

Ja! Ik wil meer weten over het tarief voor persberichten