SEO teksten

Als online copywriter schrijf ik vooral veel SEO teksten. De afgelopen jaren schreef ik er al honderden. Maar de SEO teksten van Content & Stories blinken vooral uit in kwaliteit en creativiteit. Ik zorg voor zeer leesbare en creatieve teksten. Niet Google is mijn doelgroep, maar de lezers van jouw website.

Wat zijn SEO teksten?

SEO teksten zijn online teksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachinegericht zoeken. SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie.

Het idee achter SEO is dat een website hoger in Google terecht komt als de pagina’s de woorden (keywords) bevatten waar gebruikers veel en vaak naar zoeken. Maar de teksten zijn slechts het topje van de ijsberg. Je kunt namelijk veel meer aan je website optimaliseren om hoog in Google terecht te komen. Maar dat ligt buiten de expertise van een SEO copywriter.

De teksten van Content & Stories zijn eerst gericht op de lezer. Het verhaal moet leesbaar zijn, meerwaarde bieden en duidelijk maken wat de boodschap is. Het beruchte ‘keywords proppen’ behoort dus niet tot mijn vaardigheden. Ik schrijf mensgerichte teksten die ook nog een aantal slimme long tail keywords bevatten. Vaak vind je mijn teksten terug op de landingspagina’s van een website.

Waarom heb ik SEO teksten nodig?

Misschien vraag je je af waarom SEO teksten nodig zijn. Kun je niet gewoon zelf wat woorden op je website schrijven en hopen dat Google het oppikt? Het antwoord zit eigenlijk al in de zin. Want waarom zou je hopen op succes als je ook kunt rekenen op meer vindbaarheid? Als gecertificeerde en ervaren SEO copywriter weet ik namelijk als geen ander hoe mensen Google gebruiken. En die kennis gebruik ik graag om goede SEO teksten voor jouw website te schrijven.

Wat zijn de belangrijkste doelen van SEO teksten? Je kunt rekenen op:

  • meer bezoekers op je website of webshop
  • meer klantenbinding
  • veel kennis bij potentiële klanten over jouw aanbod
  • betere vindbaarheid in Google
  • uiteindelijk meer omzet

Voor wie schrijf ik SEO teksten?

SEO teksten zijn geschikt voor iedereen die beter gevonden wil worden in Google. Dat kunnen MKB’s zijn, freelancers, eenmansbedrijven, stichtingen en verenigingen. Iedereen die online diensten of producten aanbiedt kan profiteren van goed geschreven online teksten.

Lever je ook metadescriptions mee?

Bij elke SEO tekst lever ik alles wat je nodig hebt om de tekst gelijk online te zetten. Dat betekent dat je ook een metatitle, metadescription, geoptimaliseerde koppen en een lijst met gerelateerde keywords van me krijgt.

Hoe schrijf je SEO teksten?

Om een SEO tekst te schrijven, moet ik weten wat het onderwerp van de tekst is. Waar moet het over gaan? Die vraag is essentieel. Daarnaast mag je altijd een lijst met keywords aanleveren. Als je die nog niet hebt: geen nood. Ik kan er ook een voor je samenstellen. Deze gebruik ik dan om je teksten mee te optimaliseren. Uiteraard spreken we van te voren ook het minimum of maximum aantal woorden af.

SEO gecertificeerd

Laat je Content & Stories jouw SEO teksten schrijven, dan profiteer je van de meest recente kennis op het gebied van SEO. Want in juni 2018 behaalde ik het certificaat “SEO voor tekstschrijvers” van SEOguru. Zo weet je zeker dat je SEO teksten voldoen aan alle actuele eisen. En uiteraard volg ik de trends ook op de voet.

SEO proeftekst aanvragen

Een proeftekst is bij mij altijd inbegrepen. Dus als je jouw SEO teksten door mij wilt laten schrijven, vraag je het eerst een proeftekst aan. Dat doe je snel door op de onderstaande button te klikken. Uiteraard kun je ook gelijk mailen voor een prijsindicatie. Gebruik dan het adres laura [ at ] content-stories.nl.

Ja, ik vraag de gratis SEO proeftekst aan