Over Content & Stories

Content & Stories is de eigen onderneming van copywriter Laura Schoenmakers. Namens Content & Stories schrijf ik online teksten met een creatief sausje die jouw klanten in het hart raken. Want dat is mijn kracht: mensen een zetje geven met verbeeldingskracht en een originele invalshoek.

foto Laura Schoenmakers

De fundamenten van Content & Stories

Het fundament van mijn onderneming bestaat uit drie delen. Dat zijn schrijfpassie, ondernemerstalent en ervaring. Die houden elkaar in balans.

Liefde voor schrijven

Mijn liefde voor schrijven kreeg ik al met mijn babyvoeding ingelepeld. Al snel verzon ik verhalen die ik later ook leerde opschrijven. Nog later, tijdens mijn studie communicatie, ontdekte ik dat er ook zoiets als overtuigend schrijven bestaat.

Op de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden leerde ik overtuigen met geschreven woord. De eerste direct mail die ik ooit als opdracht schreef op school leverde me fantastische feedback op. En ook tijdens mijn master Communication Studies bleef ik schrijven voor verenigingen en pr-commissies. Teksten schrijven voor flyers, websites en programma’s: het was mijn creatieve uitlaatklep.

Bloggen doe ik al een aantal jaar met liefde. Nieuwsgierig naar mijn persoonlijke blog? Die vind je op LauraSchoenmakers.nl.

Logo Content & Stories

Ondernemerstalent

Ik onderscheid mij met mijn ondernemerstalent. Ik ben altijd al het ondernemende type geweest. Als kind verzon ik mijn eigen projectjes, die ik graag helemaal zelf uitvoerde. Dus toen ik in 2005 leerde dat je ook zélf een onderneming kunt beginnen, wist ik zeker: dat ga ik ooit doen.

Toen ik in 2018 de kans kreeg om als freelance copywriter aan de slag te gaan, greep ik die gelijk aan. Hiermee kan ik mijn ondernemerstalenten volop gebruiken én doen wat ik het liefste doe – schrijven en verhalen vertellen.

Ervaring

Dankzij mijn liefde voor taal breng ik al een leven lang schrijfervaring met me mee. Mijn route langs verschillende baantjes leerde me wat ik niet wilde en het gaf me de gelegenheid veel te lezen en te onderzoeken.

A word after a word after a word is power

– Margaret Atwood – 

Die onderzoekende houding komt me als copywriter goed van pas. Zo haal ik veel energie uit het verzamelen van nieuwe informatie voor een tekst. Ook kan ik uitstekend tot de kern van het verhaal doordringen. En dat is zeker een nuttige vaardigheid als commercieel tekstschrijver.

De afgelopen jaren schreef ik al honderden SEO teksten. Dat deed ik voor kleine ondernemers, voor TUI Nederland en TUI België en een handvol verenigingen. Mijn ervaring met webdesign en webdevelopment is bij het schrijven voor SEO een grote plus. Ik weet dus hoe ik online teksten moet schrijven, maar ook hoe het technisch achter de schermen werkt. Daarnaast volgde ik in juni 2018 de cursus SEO voor tekstschrijvers bij SEOguru. Mijn certificering vind je op de website van SEOguru.

Voorbeelden van mijn werk vind je natuurlijk in mijn portfolio. En als je benieuwd bent wat mijn klanten en samenwerkingspartners over mij zeggen kun je terecht op de pagina met referenties.

Curriculum Vitae

Mijn werkervaring, opleidingen en competenties in één oogopslag zien? Bekijk dan mijn uitgebreide curriculum vitae op deze pagina.

Privéleven

Balans tussen freelancen en privé hoort er ook bij. Daarom ook een klein paragraafje over mijn vrije tijd. Ik ben getrouwd met Kris en woon samen met hem en onze hond Indy en katten Arwen, Cosmo en Sesam. Vrije tijd besteed ik graag lezend in boeken en sportend in de sportschool. Daarnaast vind je mij vaak in theaters, in musea en op festivals. Twee keer per week sta ik zelf ‘op het podium’ als theatermaker. Mijn blogs over kunst en creativiteit lees je op mijn persoonlijke weblog LauraSchoenmakers.nl.