Sinds 2015 help ik om de Week van de Amateurkunst in Enschede op de kaart te zetten. Natuurlijk doe ik dat met tekst en taal.

Workshop Creatief Schrijven 2019

Jacintha Blom, coördinator van de WAK en de Cultuurcoach van Enschede, vroeg mij of ik een workshop creatief schrijven wilde geven. De onderliggende vraag was eigenlijk: ‘Hoe maak ik mijn teksten smeuïger?’. Een goede vraag, waar ik enthousiast mee aan de slag ging.

Interviews 2018 & 2019

Als vast onderdeel van de promotie verzamelt de organisatie zes tot zeven amateurkunstenaars die geïnterviewd en gefotografeerd worden. Met hun eigen woorden als basis zorgde ik als copywriter voor een goed lopend verhaal. In 2018 werden de verhalen gedeeld op de website van Provincie Overijssel.

Alle interviews van 2018 en 2019 lees je op de website van WAK Enschede. Scroll een eindje naar beneden tot de kop ‘Dit waren de gezichten van de WAK in 2018/2019’.

Programmaboek 2018

Amateurkunstenaars en -groepen leveren hun eigen teksten aan voor de Week van de Amateurkunst. We proberen ze daar als organisatie zo veel mogelijk bij te helpen, maar vaak is er toch wat eindredactie nodig. Ik zorg voor een stukje sprankeling, net iets andere woordkeus en probeer de lezer altijd over te halen om het concert van de deelnemer te bezoeken. En passant vertaalde ik dit jaar ook wat tekst uit het Duits naar Nederlands.

Bekijken? Dat kan in de digitale Flipbook hieronder.

Webredactie 2015 – 2019

De website van WAK Enschede vullen met het programma is jarenlang een van mijn taken geweest. Ik zorgde dat alle content online kwam en dat alles er tiptop uitzag.

Flyer Big WAK Night 2018

Short copy is af en toe zo lekker. In een paar woorden de kern vangen en dan door naar het volgende onderwerp. Voor de flyer van de Big WAK Night in 2018 kon ik mijn short copy skills even flink afstoffen. Tekst te klein? Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Week van de Amateurkunst Enschede